Saturday, 11 February 2012

cIntApanDAngpeRTama.... adEke?


cinta pandang pertama? herm, korang ase ade ke benda2 nie? aku kurang percaya la... ape je ase ye bile kita laluinya? any idea x? aku nie pelik ckit kadang2 dengar orng ckp2 cinta pandang pertama nie.... hahhhaa... maklumlah belum terasa lagi camtu... anyway, itu je yg aku nak tau... korang ade sape2 yng tau x ape je feel dia eh? sonok ke? terasa di awangan ke? n jom kongis cerita korng at blog aku... aku saje2 je nak dengar2 cite cinta pandang pertama koran.... ahahahha... cam biasa... peace N out!!!!....


Tuesday, 7 February 2012

meLayU dLm CarlsBErg maLaysIA!!!


ya allah... x sangka palak aku yng carlsberg malaysia nie ade pimpinan melayu... aduyai... camne nie? x pikir ke carlsberg tu arak? or dia nie buta n pekak? aduyai... makan benda haram kot owng tua nie... bukn dia sowng je... ade 2 kerat agi melayu at dalam tu... dah la islam... warga malaysia agi... aduyai... malu aku doh... sengal betol... dah xde keje len ke nak amik? ko bagi makan haram at anak bini tau x? osh3... susah tol melayu skng nie... camne la kerajaan nak tlng... nak kena salah an kerajaan or individu yng suka amik kesempatan? herm... ntah la.. x tau aku nak salah an sape... abis2 dunia nie... sampai yng najis pon berani amik... ape la diowng nie.... at bawah nie aku link an satu blog yng ade same cite sal melayu dalam compony najis nie... bukak la kalo ajin n nak dengar ape je celoteh dia k... cam biasa peace N out!!...




Monday, 6 February 2012

aiSkrIm maGnum aDE piG fAT?



HA? aiskirm magnum ade kandungan BABI? biar betul? seriously? sep baek aku x makan... well... ade la gak niat nak makan... sekali tngk arga sampai RM 3.90... tecekik tekak aku... hahahahha.... anyway, aku pon baru tau banatang nie dari kawan2 aku.... gile tol... diowng dah telan kot benda2 nie... abis la... kena minum air tanah la jawab ye... HAHAHAHA.... xde la... just tobat dah ar.... k... aku nak cite part mane la aiskrim nie ade pIg ok... kalo ikut cite kawn aku... dia ckp yng unsur2 ade pig tu dari bahan2 tambahan.... kod untuk tahu dia bile kuar je number2 yng camnie at bawah nie au.... lau x clap kawan aku dia kate E 476... x sure la... korng check balik kalo nak beli2 tu eh? try bace kod nie.....

E100, E110, E120, E 140, E141, E153, E210, E213, E214, E216, E234,
E252,E270, E280, E325,E326, E327, E334, E335, E336, E337, E422, E430, E431, E432, E433,E434, E435, E436, E440,E470, E471, E472, E473, E474, E475,E476, E477, E478, E481, E482, E483,E491, E492, E493, 
E494, E495, E542,E570, E572, E631, E635, E904.


so in case korng nak beli pape2 pon try2 la khusya dia ye isi kandungan... mane la tau tetiba plak wujud benatang2 nie... aty2 la ye... hahahha... aku pon nak makan2 aiskriim nie dah isau dibuat ye... semalam gi khusya2 aiskrim, bnyk plak2 kod2 haram nie ade.... hehehe.... care senng nak tau... tngk tanda halal... ade asiskrim yng ade tnda halal JAKim.. yng sohih punye la... ade yg xde... so... aty2... ade2 tapi bukan cam JAKIM ye...  ntah mane tande halal diowng cilok pon aku x tau.... K ar.. aku nak chow lu,... ade exam plak kul 10 nie... fiqh muamalat dalam bahasa arab lagi... hahaha... mati la aku... ntah ape je aku nak jawab ti.. wish me LuCK au... k... cam biasa... peace N out!!!

Sunday, 5 February 2012

ciAn khAirul faHmi kiTa nIe


Khairul Fahmi Che Mat

korng semua de bace berita x pagi nie? kalo xde.. aku nak cito nie... kita ye penjaga gol nie ha... herm, berita harian cite an yng dia dah mula pasang bodyguard... hahahha... bak kate berita harian nie an... x penah2 atlet malaysia pasang bodyguard dia buat.... herm, kenapa? ha nie nak cite nie... bapak dia kate yng dia nie dapat macam2 komen negatif dari orang amai... ade yng kate dia sbb an pertunangan orng terputus la.... kaki minum arak n pelbagai agi... kesian bapak dia asyik nak kena jwab je.. ape la bengong ye dak2 skng nie x abis2 nak wat komen negatif je... cian dia... haish... anyway, dia ade ckp la kan.. kalo korng nak tahu tntg hal ehwal kehidupan dia.. korng leh ar bace at laman web dia nie ha... gerenti sohih n nyata.... bak kate berita harian la.... just bukak laman nie k... kelabpeminatkhairulfahmimalaysia.org.... at ctu cmua tntng dia ade... sbb x clap aku dia yng karang... hahahha... khusya2 la ye... ti cite blek at aku...

anyway, ade satu berita nie lagi... mayat orng asing dijumpai dlam beg... mayat ye seorng pompuan... pelik la bila aku pikir blek... diowng dtng cni nak melancong.... kan melancong tu nak enjoy2... last mati kena bunuh plak... nie mesti kes laki tu x thn ngan pompuan tu asyik membebel je.... hahaha... haish... jahat gile mulut aku.... xde.. polis still tngh sisast tntng kes nie.. yng wat aku tegelak... nak tau dia bukan penduduk asal cni cbb xde tanda BCG... abis aku mane ade amik... lau jadi ape2 at aku... dapat istilah orng asing plak... Ello!!... please aku orng malaysia ok.... hahahaha... 

tu satu hal... nie lagi satu nie mmng x leh bla... dak 17 taun menang saga FLX dalam cabaran berliku BH... bapak jeles aku... aku duk join bnyk2 contest belom pon mnng keta dia dah menng... hahhaha... suka gile gaban la dia.... pegi sekolah naek keta la ko ye... hehehhee.... kalo ko ade lesen la... kalo x de.... alamat ye mak bapak ko la yng pakai... hahaha... gembira gaban ti mak bapak ko... bertuah kate dia dapt anak cam ko... hahahaha

k ar... tu je yg aku nak cite pepagi nie... kalo korng nak dngr cite sal gosip, bukan sendiri laman web dia... malas aku krng sal gosip2 nie... bukan pintu dosa aku je... dosa yg aku ade pon x tertanggung lagi... anyway, bukak la laman web nie eh kalo nak bace cam2 berita lagi sal MU seri lawan semalam n sebagai ye.... aku x minat sngt bola2 nie,.... hhahhaa... http://www.bharian.com.my/.... ajin2 la ye baca membaca nie... kalo x bila ilmu nak betambah... hehehe... k la... cam biasa... peace N out!!!

ceRita Aku di SkaU


ary nie aku gi mandi at sekayu... hahahha... leh tahan la air dia... sejuk gila gaban kot... hehehhe... anyway, at sekayu nie ade macam2 kemudahan.... kalo korng nak pegi.... check dalam intenet tuk tau detail dia lebih lanjut... semua ade... mahu dari segi penginapan... dewan terbuka n tmpat mandi... memang terbaik la tempat ye... hehehhe.... aku datng mula2 pelik gak an ade ape je la at ctu.. sekali jalan... hahahha... memang indah seperti khabar.... tapi masalah dia batu kecik tu bnyk sngt... sakit kaki duk pijak batu je... dah la licin... aduyai... tapi x pe la... chat ckit kaki aku an? hahahha... kalo korng nak pegi, cari dalam intenet Hutan Lipur Sekayu... semua detail dia ade... cuma lori aiskrim je la xde eh dalam detail tu... hehehe...

pas mandi, kitowng chow..... tapi sebelum chow tu kitowng pegi la satu tmpat yng memng best ar tuk bersendirian nie... sekali tngh direnovate plak... trun la bawah ckit tuk cari yg laen.. sampai2 at bawah, penuh la plak bilik private tu.. camne la nak tukar baju nie... cis... last2 kawan2 aku duk tukar baju at parking lot... aku plak still nekad cari peluang untk masuk ke bilik private tu... segan doh tukar baju depn public nie... lau public transportation x pe la... hahahha.. orng2 public... segan aku... so aku redah je dalam kepadatan bilik tu n berjaya masuk satu ruang... hahahaha... terus tukar baju n chow... lepas tu, aku gi la lot keta nie, khusya2 la katakan.... last2 kwn2 aku semua dah cabut.. ntah mane je pegi ye tu... aku pon keep walking sampai ke luar tuk beli something tu eat... ngah2 lenggang2 jln baru dpt geng2 aku... diowng duk sibuk beli brng nak gigit... tinggal an aku plak tu... haish... xpe la... aku just beli popia sayur, kopok lekor, n nasi lemak.... leh tahan la ase makanan ye.. orng ganu wat an.. aku orng selangor k... hahahhaa... anyway, otw balik, aku beli lagi sate ikan n jeruk buah... feeling siot aku mam... hehehehe.... lepas kenyang, ape lagi terus pecut ar keta bla dari stu... sampai at pintu gerbng dia, kitowng breakdis ckit... trun je dari keta wat la muka x malu minta tlng pak cik jaga tu amik an gambar kitowng... hahhaa.... dah la block jalan masuk... sep baek satu kete je time tu sanggup tngk kitowng ngah masuk air... lupa plak tanye name pakcik tu.. maen bla je.. xpe la.. at least aku dah ckp thanks at dia.. dia pon enjoy je amik an gambar kitowng... pe2 pon mmng terbaik la ary nie... aku akan pegi lagi sekali ke sana but maybe ngan family aku n kengkawan aku yg laen... insyalllah....

 kalo korng nak tngk gambar selebih ye... khusya la facebook aku... jngn lupa add sekali.. aku nie peramah je orng ye... tapi kalo lebih2 aku baran la... hahahahha... k.. chow lu... peace N out!!!....



Saturday, 4 February 2012

blOg aKu n pAsaL ceRita akU...

herm, ary nie aku tyng an blog aku yng t'baru... hehehhehehe.... ntah bape kali dah aku wat blog aku x tau... anyway, dlm blog nie aku nak cite an sal ape yg aku lalui even pasal politik or pasal idup.. so kalo ade yg x kena aku peduli ape pon... lantak ar blog aku kot... anyway, kalo korng ase enjoy ngan blog aku, jngn lupa follow... xde pape pon saje2 je tambah kawan la katan... anyway, aku nie x reti sngt ayat mcj2 nie so don't play2 ar... ti blur plak aku dibuat ye...





pe2 pon aku nak wish apy ary maulidul rasul... cam biasa, enjoy2 jugak... jngn sampai ter over dah ar... kang kena bala baru tau.. nie nak sambut kelahiran nabi nie... bukan calang2 ary... so don't lebih2 k...peace N out... rOgeRthAt!!!!.....