Sunday, 5 February 2012

ceRita Aku di SkaU


ary nie aku gi mandi at sekayu... hahahha... leh tahan la air dia... sejuk gila gaban kot... hehehhe... anyway, at sekayu nie ade macam2 kemudahan.... kalo korng nak pegi.... check dalam intenet tuk tau detail dia lebih lanjut... semua ade... mahu dari segi penginapan... dewan terbuka n tmpat mandi... memang terbaik la tempat ye... hehehhe.... aku datng mula2 pelik gak an ade ape je la at ctu.. sekali jalan... hahahha... memang indah seperti khabar.... tapi masalah dia batu kecik tu bnyk sngt... sakit kaki duk pijak batu je... dah la licin... aduyai... tapi x pe la... chat ckit kaki aku an? hahahha... kalo korng nak pegi, cari dalam intenet Hutan Lipur Sekayu... semua detail dia ade... cuma lori aiskrim je la xde eh dalam detail tu... hehehe...

pas mandi, kitowng chow..... tapi sebelum chow tu kitowng pegi la satu tmpat yng memng best ar tuk bersendirian nie... sekali tngh direnovate plak... trun la bawah ckit tuk cari yg laen.. sampai2 at bawah, penuh la plak bilik private tu.. camne la nak tukar baju nie... cis... last2 kawan2 aku duk tukar baju at parking lot... aku plak still nekad cari peluang untk masuk ke bilik private tu... segan doh tukar baju depn public nie... lau public transportation x pe la... hahahha.. orng2 public... segan aku... so aku redah je dalam kepadatan bilik tu n berjaya masuk satu ruang... hahahaha... terus tukar baju n chow... lepas tu, aku gi la lot keta nie, khusya2 la katakan.... last2 kwn2 aku semua dah cabut.. ntah mane je pegi ye tu... aku pon keep walking sampai ke luar tuk beli something tu eat... ngah2 lenggang2 jln baru dpt geng2 aku... diowng duk sibuk beli brng nak gigit... tinggal an aku plak tu... haish... xpe la... aku just beli popia sayur, kopok lekor, n nasi lemak.... leh tahan la ase makanan ye.. orng ganu wat an.. aku orng selangor k... hahahhaa... anyway, otw balik, aku beli lagi sate ikan n jeruk buah... feeling siot aku mam... hehehehe.... lepas kenyang, ape lagi terus pecut ar keta bla dari stu... sampai at pintu gerbng dia, kitowng breakdis ckit... trun je dari keta wat la muka x malu minta tlng pak cik jaga tu amik an gambar kitowng... hahhaa.... dah la block jalan masuk... sep baek satu kete je time tu sanggup tngk kitowng ngah masuk air... lupa plak tanye name pakcik tu.. maen bla je.. xpe la.. at least aku dah ckp thanks at dia.. dia pon enjoy je amik an gambar kitowng... pe2 pon mmng terbaik la ary nie... aku akan pegi lagi sekali ke sana but maybe ngan family aku n kengkawan aku yg laen... insyalllah....

 kalo korng nak tngk gambar selebih ye... khusya la facebook aku... jngn lupa add sekali.. aku nie peramah je orng ye... tapi kalo lebih2 aku baran la... hahahahha... k.. chow lu... peace N out!!!....



No comments:

Post a Comment