Monday, 6 February 2012

aiSkrIm maGnum aDE piG fAT?



HA? aiskirm magnum ade kandungan BABI? biar betul? seriously? sep baek aku x makan... well... ade la gak niat nak makan... sekali tngk arga sampai RM 3.90... tecekik tekak aku... hahahahha.... anyway, aku pon baru tau banatang nie dari kawan2 aku.... gile tol... diowng dah telan kot benda2 nie... abis la... kena minum air tanah la jawab ye... HAHAHAHA.... xde la... just tobat dah ar.... k... aku nak cite part mane la aiskrim nie ade pIg ok... kalo ikut cite kawn aku... dia ckp yng unsur2 ade pig tu dari bahan2 tambahan.... kod untuk tahu dia bile kuar je number2 yng camnie at bawah nie au.... lau x clap kawan aku dia kate E 476... x sure la... korng check balik kalo nak beli2 tu eh? try bace kod nie.....

E100, E110, E120, E 140, E141, E153, E210, E213, E214, E216, E234,
E252,E270, E280, E325,E326, E327, E334, E335, E336, E337, E422, E430, E431, E432, E433,E434, E435, E436, E440,E470, E471, E472, E473, E474, E475,E476, E477, E478, E481, E482, E483,E491, E492, E493, 
E494, E495, E542,E570, E572, E631, E635, E904.


so in case korng nak beli pape2 pon try2 la khusya dia ye isi kandungan... mane la tau tetiba plak wujud benatang2 nie... aty2 la ye... hahahha... aku pon nak makan2 aiskriim nie dah isau dibuat ye... semalam gi khusya2 aiskrim, bnyk plak2 kod2 haram nie ade.... hehehe.... care senng nak tau... tngk tanda halal... ade asiskrim yng ade tnda halal JAKim.. yng sohih punye la... ade yg xde... so... aty2... ade2 tapi bukan cam JAKIM ye...  ntah mane tande halal diowng cilok pon aku x tau.... K ar.. aku nak chow lu,... ade exam plak kul 10 nie... fiqh muamalat dalam bahasa arab lagi... hahaha... mati la aku... ntah ape je aku nak jawab ti.. wish me LuCK au... k... cam biasa... peace N out!!!

No comments:

Post a Comment